Glade børn i FotoramaGlade børn i Fotorama
Festivalplakat 2011
Festivalplakat 2011
Festivalplakat 2011
Festivalplakat 2010
Festivalplakat 2010
Festivalplakat 2010

Om Filmfestivalen

Filmfestivalen er en introduktion til animationsfilmens fantastiske verden.

En uge med gratis film i biografen
I november viser vi gratis film Fotorama, Viborg, alle er velkomne. Vi viser gode animationsfilm, som ellers ikke vises i biografen, og vi blander mere eller mindre ukendte produktioner med prisbelønnede kortfilm og spillefilm. Men filmfestivalen drejer sig ikke kun om professionelle film. Festivalen bygger bro mellem animationsverdenen og folkeskolen.

Børn i Midtjylland deltager med egne film
Skoleklasser, biblioteker og museer inviteres til at deltage. Hvis I vil lære hvordan man bruger animation i undervisningen kan I tegne abonnement på ”Animeret Medieservice”.

International afdeling, Eye of Animation, hvor børn fra flere lande viser deres egne animationsfilm . I år deltager der børn fra Brasilien, Estland, Tyskland og Danmark.

 

Hvorfor Filmfestival?

Idégrundlaget bag Filmfestivalen er at etablere en kulturbegivenhed i Midtjylland, hvor børn og unge kan udvikle deres kreative evner, øge bevidstheden om film og blive aktive deltagere i det midtjyske kulturliv.

Formålet er at højne børnenes bevidsthed om filmmedier:
  • Vi vil åbne børnenes horisont og give dem mulighed for at se nogle af de gode kunstneriske animationsfilm, der vises på europæiske filmfestivaler, og som det midtjyske publikum sjældent får mulighed for at se i biografen.
  • Vi vil indføre filmmediet i folkeskolen som et alternativt undervisningsmedie til skriftsproget. Eleverne udvikler deres færdighed i at give billedligt og sprogligt udtryk for deres fantasi, tanker og erfaringer. Animation er et universelt sprog, som giver bogligt svage og flersprogede børn mulighed for at udtrykke sig og lære.

Visionen er at udvikle et kultursamarbejde i regionen, hvor børn og unge får et indblik i områdets kultur og erhverv og give dem ideer til at fortælle historier ved hjælp af de elektroniske medier. Den internationale del vil udvide børnenes horisont og være et øje ud til andre kulturer.

Introduktionsfilm: Filmfestivalen for børn og unge

Prisoverrækkelsen 2010
Prisoverrækkelsen 2010
 Kontakt

annaK
Anna Kjærgaard
Festivalkoordinator fo VAF og ANIMOK