Filmfestival 2010

Film-emne: Litteratur

I 2010 deltog 20 klasser fra Holstebro, Skanderborg, Ringkøbing, Viborg, Randers og Skive Kommuner. Elever fra 4. 5. 6. og 9. klasser lavede i alt 31 film om årets emne "Litteratur",
Filmene blev vist i Cinema 3, Skive og Fotorama, Viborg. Og pressen i Skive, Viborg og TV-Midt-Vest lavede reportager om festivalen.

Hvad er litteratur
"Hvad er litteratur" lavet af 5. klasse Søndermarkskolen i Randers vandt 1. prisen og en delt publikumspris, idet filmen fik en tredjedel af stemmerne i lighed med filmen nedenfor. Filmen fortæller om litteraturens genrer.Rockede Plys
"Rockede Plys" af 5. og 6. klasse fra Velling Friskole ved Ringkøbing vandt 2. prisen og en delt publikumspris. Filmen er inspireret af bøgerne om Peter Plys og Harry Potter.

Gratis animation i biografen

I ugen 15. til 20 november viste vi animation i biografen for børn, unge og voksne. Programmet var lavet til børn og unge, og skoler, børnehaver, uddannelsesinstitutioner og fritids- og ungdomsklubber var inviteret gratis i biografen i Viborg. Vi viste blandt andet disse film:

Secret of Kells
"Secret of Kells" af Tomm More, 2009 om kelternes England i det 9. århundrede. Med engelsk undervisningsmateriale.

Logorama
"Logorama" af kunstnergruppen H5. Frankrig, 2009, I den på både fascinerende og gruopvækkende reklame- og brand-indhyllede by udspiller der sig et dramatisk skuddrama imellem en uhyggelig udgave af den nu knap så muntre Ronald McDonald og tykke Michellin-betjente...

Mary and Max
"Mary and Max" af Adam Elliot, Australien 2009
Gennem 20 år og 2 verdensdele, fortæller filmen om et særegent pennevenskab mellem Mary, en buttet, ensom 8 årig pige fra en australsk forstad, og Max, en tyk 44-årig jøde med Asperger’s Syndrom, som bor midt i New Yorks kaos.

Udstillinger

Filmfestivalen udstillede i år både på Viborg børnebibliotek og i Fotorama, Viborg.

Prisoverrækkelse
I Biografens foyer var der udstilling med figurer og billeder om tilblivelsesprocessen bag filmen "Out of a Forest" (Tobias Boesen 2009), som blev vist både til prisoverrækkelsen og i programmet for børn.
Udstilling på børnebiblioteket
På børnebiblioteket blev de nominerede film om emnet "Litteratur" vist på en udstilling, som også viste noget om hvordan man laver animationsfilm.

Hvad er litteratur?

Hvad er litteratur
Hvad er litteratur
 

Rockede Plys

Rockede Plys
Rockede Plys