VAF-illustration fra Visit Viborg

Viborg Animations Festival

Har du smag for animation og tegning, byder Viborg på masser af oplevelser i 2012, hvor den allerførste Viborg Animations Festival løber af stablen.Allerede i løbet af sommeren starter opvarmningen til en af årets største kulturbegivenheder i Viborg. Byens mure bliver invaderet af filmprojektioner, illustrationer og live-animation lavet af animatorer, kunstnere og eventmagere fra hele verden. den digitale skattejagt går ind for alle med smartphones, og Viborg og omegn bliver for de nysgerrige én stor legeplads at gå på opdagelse i. Hvem ved, hvilken tegnefilmsfigur, der venter om det næste hjørne?

Fra den 27. oktober til den 4. november er der Viborg Animations Festival, som byder på flere dage med biografforestillinger, udstillinger, branchetræf og tegnefilmskonkurrencer for hele familien. Festivalen bliver et vindue til en verden af animation, der er større og bredere end ”Biler” og ”Shrek”, og bybilledet vil vrimle med animation – fra gavlmalerier og tegnefilm i butiksvinduerne til street art og animationsrelaterede happenings i gader, stræder og baggårde.

Festivalens fem ben
VAF består af fem delkomponenter, hvor nogle henvender sig bredt, men regionalt, mens andre henvender sig til snævrere målgrupper, som til gengæld er nationale eller internationale. Festivalens fem ben er:

  • Filmfestivalen, hvor nye og klassiske animationsfilm vises gratis i lokale biografer
  • Animating Viborg: Street art og happenings i og omkring Viborg med relation til animation
  • En stort opsat konference om brug af animation og andre visuelle virkemidler i undervisning og formidling
  • Spilmessen, hvor formidlere og den brede offentlighed kan prøve kræfter med de nyeste læringsspil
  • Skolefilmfestivalen - det fundament, som VAF er opstået på

Meget mere om VAF her på www.animationsfestival.dk lige straks!